De degoe of degu

De degoe is tevens afkomstig uit het andesgebergte ter hoogte van Chilli en Peru, Het is een dier dat zowel overdag als s’ nachts actief kan zijn. Overdag neemt hij enkele siesta’s en ook s’ nachts slaapt hij een beetje. Het is een uitgesproken groepsdier, dat zich overdag bezig houdt met eten en spelen. Ze klimmen, ze graven en hebben hiertoe dus een kooi nodig dat groot genoeg is om aan hun vraag naar activiteit te kunnen bevredigen. Ook zij hebben een zandbakje nodig met chinchillazand om hun vacht te verzorgen.

Degoes zijn planteneters en eten dus alleen groenvoer. In de vrije natuur leven zij in een omgeving waar er veel dorre takken en bladeren zijn en ze eten dus bijna alleen maar granen, grassen en zaden. Ze kunnen het beste een combinatie van cavia- chinchila voer krijgen. Ook een degoe is nesvlieder en draagt 90 dagen.

ddegu

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: